Airco gebruik: ook in de winter!

Een airco biedt comfort, ook in de winter. Niet iedereen weet dat de airco in de winter ook een functie heeft, namelijk het zuiveren van de lucht. Doordat de buitentemperatuur niet of nauwelijks van invloed is op het effect van de droge airco lucht, biedt het gebruik van de airco in combinatie met het verwarmingssysteem in de winter hetzelfde comfort als in de zomer. Dit omdat een airco niet alleen voor koude lucht zorgt maar ook voor droge lucht.

Airco haalt vocht uit de lucht in de auto
Airco haalt vocht uit de lucht in de auto. In de winter hebben we regelmatig last van beslagen ramen. Dit ontstaat doordat het buiten kouder is dan in de auto. Hierdoor condenseert het vocht uit het interieur en dit zorgt voor beslagen ramen. Uw airco komt hier goed van pas, deze zuigt namelijk de (buiten)lucht aan en koelt deze dan, waardoor vocht uit de lucht wordt gehaald en vervolgens opgewarmd. Hierdoor krijgt u veel minder snel beslagen ramen en een veel betere luchtsamenstelling. Een airconditioning biedt een bestuurder en zijn passagiers daardoor ieder seizoen comfort en veiligheid.

Het is raadzaam om de airco ook tijdens de winter minimaal 1 keer per 2 weken aan te zetten. Door regelmatig het koudemiddel en olie in het aircosysteem te laten circuleren zorgt men ervoor dat de kans op lekkages in het systeem verkleind wordt.

Aircocheck
Denkt u dat uw airco niet optimaal werkt, kom dan langs voor een aircocheck.