Autobedrijf de Rooy 50 jaar lid van Bovag

Autobedrijf de Rooy in ‘t Goy viert dit jaar een wel heel bijzonder jubileum: het autobedrijf is maar liefst 50 jaar aangesloten bij BOVAG. Uit handen van directeur Peter Niesink ontvingen Ad en Peter de Rooy van Autobedrijf de Rooy een speciale oorkonde.

Autobedrijf de Rooy staat al decennialang bekend als een alom gewaardeerd bedrijf dat garant staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en garantie. ‘Die drie kernwaarden zijn precies waar bij BOVAG aangesloten bedrijven voor staan,’ aldus Han ten Broeke, algemeen voorzitter van BOVAG. ‘Zekerheid en vertrouwen zijn voor klanten van groot belang, Autobedrijf de Rooy biedt dat bij uitstek. En is daarom al 50 jaar aangesloten bij onze vereniging.’

50jaar_Bovag_lid_2100x1500

Ad en Peter de Rooy ontvangen de jubileumoorkonde uit handen van directeur van de BOVAG Peter Niesink en accountadviseur Stefan Niesink

Historie

Jan de Rooy, de vader van de huidige eigenaren Ad en Peter de Rooy, startte in 1969 een tankstation en autobedrijf in ‘t Goy, welke sinds 1971 lid is van BOVAG. Inmiddels is dit autobedrijf in een aantal decenia uitgegroeid tot een universeel autobedrijf waar onderhoud en reparatie wordt uitgevoerd aan zowel personenwagens, leaseauto’s, campers als aan vrachtwagens. Daarnaast is dit autobedrijf gespecialiseerd op het gebied van duurzaamheid en hebben zij sinds 2017 het certificaat Erkend Duurzaam Premium in handen. Ook het tankstation is anno 2021 nog aanwezig en verkoopt naast de conventionele brandstoffen ook groengas.

Sinds 1930

BOVAG bestaat sinds 6 mei 1930. Veertig garagehouders spraken op die dag in het Utrechtse café-restaurant ‘Noord-Brabant’ over hun gezamenlijke belangen en besloten zich te verenigen. Die avond werd de BOnd van Automobielhandelaren en Garagehouders geboren. In de loop der jaren sloten ook vele andere bedrijven zich aan, zoals tweewielerspecialisten, rijscholen, caravanbedrijven, wasstraten, tankstations etc. De welbekende BOVAG Garantie voor gebruikte auto’s werd in 1965 ingevoerd en vijf jaar later volgde een soortgelijke garantieregeling voor onderhoud en reparaties. Inmiddels geldt de BOVAG Garantie voor vrijwel alle producten en diensten die BOVAG-leden aanbieden.