Distributieriem vervangen

Vervang tijdig en voorkom kostbare motorschade. Goed en voordelig in de regio Houten

Vervangen distributieriem

  • Vervang op tijd

    Voorkom dure motorschade

  • Scherpe tarieven

    Mogelijk door onze lage kosten

  • Bovag garantie

    Verzekerd van goed werk

Detail van de distributieriem

De distributieriem is een belangrijk onderdeel van de motor. Een distributieriem slijt en moet op tijd vervangen worden. Vervang je de distributie riem te laat en breekt de distributieriem, dan kan grote én kostbare, motorschade ontstaan.

Belangrijk onderdeel van de motor

Een distributieriem is dus heel belangrijk voor de werking van de motor. Een beschadigde of versleten distributieriem kan heel veel schade veroorzaken. Een breuk van de distributieriem kan in sommige gevallen leiden tot een total loss van de motor!

Wanneer de distributieriem vervangen?

Wanneer en bij welke kilometerstand de distributieriem is vervangen wordt op een sticker onder de motorkap gezet. Is de distributieriem nog nooit vervangen? Dan is in de onderhoudsvoorschriften te achterhalen wanneer dit moet gebeuren. Bij een onderhoudsbeurt controleren wij altijd of de auto een distributieriem heeft en of deze vervangen moet worden. Weet jehet niet? Bel dan  030-6012024 of rij even langs aan de Beusichemseweg 58.

Dezelfde kwaliteit als de fabrikant

Wij gebruiken goedgekeurde sets van Gates:  toeleverancier van nagenoeg alle grote automerken. Gates distributieriemen voldoen aan de zwaarste eisen en gaan lang mee.

Gates_Normal

Wat de distributieriem doet is een complex technische verhaal. De distributieriem is een getande riem die de overbrenging vormt tussen de krukas en één of meer nokkenassen. De nokkenas zorgt dat de cilinderkleppen open en dicht gaan op het juiste moment. Met een kapotte distributieriem rijdt de auto niet. Als het mis gaat en de distributieriem breekt zal dat in de praktijk tijdens het rijden gebeuren. Als dat gebeurt dan ontstaat er grote schade aan de motor.

Niet elke auto heeft een distributieriem. Sommige automerken en/of types gebruiken een ketting of soms zelf tandwielen. Merken die meestal geen distributieriem hebben zijn Toyota, BMW en Mercedes-Benz.

Dan is er een hoop gedoe en kosten... Wanneer de distributieriem breekt omdat deze niet op tijd is vervangen kan de motor vastlopen. Dit is niet alleen erg gevaarlijk in het verkeer; de auto stopt er ineens mee. Maar ook de schade aan de motor kan oplopen tot in de duizenden euro’s. Het kan zelfs zo erg zijn dat de schade aan de motor niet meer te repareren is.

Dat kan! Kijk in het onderhoudsboekje voor informatie over de laatste vervangingsdatum. Niet ingevuld? Kijk dan of er een sticker zit onder de motorkap met daarop de laatste datum of kilometerstand waarop de distributieriem voor het laatst vervangen is. Geen sticker te vinden én u weet niet wanneer de riem voor het laatst vervangen is, kom dan direct langs om de distributieriem te laten controleren.

Nee, naast de riem zelf, worden bijna zonder uitzondering ook de spanrollen, omkeerrollen en de waterpomp vervangen.

De onderdelen slijten samen mee met de distributieriem. Als één van deze onderdelen kapot gaat terwijl u net de distributieriem hebt vervangen, moet de riem weer gedemonteerd worden om bij de andere onderdelen te komen. Hier gaan arbeidskosten mee samen. Daarom vervangen we de onderdelen bijna altijd mee met de distributieriem.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Compleet auto onderhoud

Automonteur in Houten ('t Goy)

Auto onderhoud

Is de auto aan onderhoud toe? Kies voor “Onderhoud volgens fabrieksvoorschrift” of “Onderhoud op maat”.

APK keuring van de auto

APK

Is jouw auto aan de APK keuring toe?
Bij autobedrijf de Rooy helpen we je snel en vakkundig.

Airco in de auto met frisse lucht

Airco service

Een prettige temperatuur tijdens het rijden met frisse lucht zonder vervelende luchtjes.

Wat kunnen wij voor je doen?

Ook interessant

Auto banden wisselen

Banden wisselen en opslaan

Thuis kan ook. Maar het is wel zo gemakkelijk om de zomer- of winterbanden bij autobedrijf de Rooy op te slaan.

Auto tanken in Houten

Voordelig tanken

Je kunt altijd rekenen op een korting van 6 eurocent /liter. Met meerdere keren per week “Happy Hour” met extra voordeel.

Kenteken overgeschreven in 't Goy bij Kentekenloket

Kentekenloket

Occasion gekocht of verkocht? Overschrijven kan bij ons. Je hoeft niet meer naar het postkantoor.

Klanten zeggen...

Ben heel tevreden over dit team. Werken vlot en precies volgens afspraak
19-02-2023
Chris Goedholt
Ik kom hier al jaren voor de jaarlijkse APK en beurt. Zeer tevreden voor het geleverde werk en service.
27-07-2022
Frank Putman
Zeer vriendelijke mensen, prettige en snelle service en kan altijd langsrijden bij een probleem. In één woord: super! Zeer tevreden klant.
15-04-2021
Julia Andriesse