Trekhaak met montage

Voordelig en snel in Houten e.o.

Voordelig bestellen via trekhaakmontage.nl

 • Montage bij Autobedrijf de Rooy

  Levering, montage en garantie door ons

 • Online offerte op basis van je kenteken

  Gemakkelijker kunnen we het niet maken

 • Bovag garantie

  Verzekerd van goed werk

Auto met trekhaak en fietsendrager

Trekhaak met montage

Een trekhaak op je auto is reuze handig. Voor de caravan, een fietsenrek of gewoon voor een aanhanger als het nodig is. Voor elke auto zijn er verschillende mogelijkheden. Bijvoorbeeld wel of niet een afneembare trekhaak en de keuze voor een 7- of 13-polige stekkeraansluiting. Je krijgt van ons een deskundig advies over wat in jouw situatie de beste trekhaak is.

Samenwerking met trekhaakmontage.nl

Autobedrijf de Rooy werkt samen met trekhaakmontage.nl om jou de grootste keus trekhaken tegen de scherpste prijs te bieden. Vraag geheel gratis een offerte aan op basis van je kenteken.

Veelgestelde vragen

Voor de meeste modellen auto’s is een vaste en een afneembare trekhaak beschikbaar. Dit geldt ook voor de meeste hybride en elektrische voertuigen. Voor sommige modellen is het ook mogelijk om een wegdraaibare trekhaak te nemen.

Welke trekhaak u kiest voor de auto, is uiteraard een persoonlijke keuze. Zowel esthetisch als in kwaliteit en in prijs spelen hier een belangrijke rol. Om u hierbij te helpen, kunt u de volgende vragen stellen:

 • Wat is uw budget?
 • Hoe vaak gaat u de trekhaak gebruiken?
 • Moet de trekhaak zichtbaar of onzichtbaar zijn als deze niet wordt gebruikt?

Uiteraard kunt u contact opnemen met uw lokale specialist. Zij staan klaar om u te adviseren bij de juiste keuze van een trekhaak.

Nee, Trekhaakmontage zorgt dat de trekhaak deskundig wordt gemonteerd. Het inleren van de trekhaak op de boordcomputer doen wij ook, indien het nodig is.

Ja, er zijn trekhaken beschikbaar voor elektrische of hybride auto’s. Deze haken kunnen meestal alleen worden gebruikt om een fietsendrager te dragen. Er komen steeds meer elektrische en hybride auto’s op de markt die geschikt zijn om een caravan of een aanhangwagen te kunnen trekken. Wilt u weten wat voor u de mogelijkheden zijn? Maak dan gebruik van onze trekhaakconfigurator.

De kans bestaat dat u een vrij nieuw kenteken heeft of wellicht een minder gangbare auto. Ook bij import auto's kan een kenteken soms nog niet herkend worden. U kunt in deze gevallen contact opnemen met uw lokale specialist of met onze klantenservice op 085 – 000 4122.

De vaste trekhaak is altijd zichtbaar. Dit komt omdat de kogelstang vast met het frame is verbonden. De vaste trekhaak wordt vooral gekozen bij intensief gebruik. De vaste trekhaak is onderhoudsvrij en gaat een autoleven lang mee.

De afneembare trekhaak is esthetisch de beste optie. In de meeste gevallen valt de trekhaak volledig weg achter de bumper. Door middel van een vergrendelmechanisme kunt u de kogel gemakkelijk (de)monteren.

Bij een wegdraaibare trekhaak blijft de kogelstang altijd aan de auto verbonden. Het voordeel is dat u de kogelstang kunt wegdraaien onder uw auto. Hierdoor is de trekhaak uit het zicht.

Dat hangt af welk voertuig u heeft. In een aantal gevallen is het mogelijk om een vaste trekhaak te plaatsen in combinatie met parkeersensoren (PDC). Wanneer een vaste trekhaak niet mogelijk is, dan bieden wij een afneembare trekhaak aan. Als u graag wilt weten welke trekhaak bij uw auto past, kunt u uiteraard contact opnemen met uw lokale specialist. Zij staan klaar om u te adviseren.

Hoeveel gewicht de auto mag trekken staat aangegeven op uw kentekenbewijs.

Kogeldruk is het maximale gewicht dat op de trekhaak mag komen. Dit gewicht wordt bepaald door de autofabrikant en wordt uitgedrukt in kilogrammen. U kunt het maximale gewicht vinden in de voertuigpapieren van de auto en op het typeplaatje aan de trekhaak. Let op: de laagste waarde telt.

Er bestaan 2 standaard aansluitingen, namelijk 7- en 13-polig. Een 7-polige aansluiting voldoet aan de wettelijke verplichte verlichting, namelijk richtingaanwijzer, remlicht, mistlamp, achterlicht en kentekenplaatverlichting.

Het is wettelijk verplicht, sinds 2011, dat aanhangwagens, caravans, boot- en paardentrailers achteruitrijverlichting en mistachterlicht voeren. Deze voertuigen worden standaard uitgerust met een 13-polige aansluiting. Daarom verkoopt Trekhaakmontage alleen maar 13-polige kabelsets. Zo heeft u de beste oplossing voor nu en in de toekomst. Met een verloopstekker van 13- naar 7-polig kunt u fietsendrager, caravan, aanhangwagen, boot- of paardentrailer, die voorzien zijn van een 7-polige kabelset aansluiten.

Dit is afhankelijk van het automerk, autotype en type kabelset dat wordt gebruikt. Wanneer nodig, adviseert onze trekhaakconfigurator om de kabelset en voertuig in te leren, zodat de parkeersensoren en mistlamp correct blijven werken.

Moderne auto’s hebben steeds meer elektronica in de auto zitten. Bij het monteren van een trekhaak zal Trekhaakmontage gebruik maken van voertuigspecifieke kabelsets. Op die manier kan de kabelset communiceren met alle elektronica van de auto zelf. Tijdens het aanvragen van een offerte via ons trekhaakconfigurator geven wij altijd aan of de boordcomputer geüpdatet moet worden.

Een universele kabelset kan op elke auto gebruikt worden en is niet afhankelijk van automerk en model. Deze set bevat geen voorbereide modules en/of stekkers. Bij Trekhaakmontage geven wij altijd de voorkeur aan een voertuigspecifieke kabelset. Als er geen voertuigspecifieke kabelset beschikbaar is voor het voertuig, maken we gebruik van een universele kabelset.

Dit is afhankelijk van de maximale draaglast, oftewel kogeldruk van uw voertuig. U kunt eenvoudig uitrekenen wat u mag vervoeren. Neem het gewicht van de fietsendrager en tel daar het gewicht van de fietsen bij op. Het totaal mag niet boven de maximale kogeldruk komen.

Ook interessant

Kenteken overgeschreven in 't Goy bij Kentekenloket

Kentekenloket

Occasion gekocht of verkocht? Overschrijven kan bij ons. Je hoeft niet meer naar het postkantoor.

Auto banden wisselen

Banden wisselen en opslaan

Thuis kan ook. Maar het is wel zo gemakkelijk om de zomer- of winterbanden bij autobedrijf de Rooy op te slaan.

Zomercheck autobedrijf de rooy

Zomercheck

Onbezorgd de winter door? Met een korte check-up heb je snel duidelijkheid of de auto goed de winter doorkomt.

Klanten zeggen...

Bij het aanschaffen van een camper vooraf een technische keuring gepland bij Autobedrijf de Rooy. Mede door hun onafhankelijke advies en technische kennis afgezien van...
18-09-2023
Marcel van der Valk
Ik ben voor het eerst voor onderhoud (kleine beurt en apk) naar deze garage geweest met onze camper. We moesten op zoek naar een nieuwe...
08-07-2023
Egbert Egberts
Ben heel tevreden over dit team. Werken vlot en precies volgens afspraak
19-02-2023
Chris Goedholt